Sezona buč je v polnem razmahu, zato v tokratni radijski kuhinji o tej priljubljeni in vsestranski zelenjavi. Med drugim boste izvedeli kako ohraniti buče za ozimnico, ali jih je potrebno vedno olupiti, podroben recept pa je tokrat za pripravo bučnice.
Za 1 pekač:
8 listov vlečenega testa
1 kilogram skute
1 jajce
1 kg buče + 1 žlica soli
½ poravnane jedilne žlice soli
1 zvrhana žlica sladkorja
Maščoba za peko
Bučo grobo naribamo in osolimo. Po 15 minutah jo dobro ožamemo. Skuto pomešamo s sladkorjem in soljo ter vanjo razbijemo jajce, dodamo ožeto bučo in premešamo. List vlečenega testa premažemo z maščobo ter po polovici nadevamo z nadevom in zvijemo v zavitek. Pripravljene zavitke zlagamo na pomaščen pekač in pečemo 15 minut pri 200°C in še 15 minut pri 180 °C.
Iskanje