Borštnikov prstan prejela Nataša Barbara Gračner
Informativne oddaje Radia Maribor prinašajo ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Novinarji in uredniki se poglobijo v aktualno dogajanje, prvotno novico podkrepijo s kompetentnimi izjavami, mnenji in komentarji.
Informativne oddaje Radia Maribor prinašajo ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Novinarji in uredniki se poglobijo v aktualno dogajanje, prvotno novico podkrepijo s kompetentnimi izjavami, mnenji in komentarji.
Znova vabimo V dobri družbi s Kristijanom. Slišali boste lahko koncert V ŽIVO z Grand Kvintetom – iskrena glasba, pristna energija in melodije, ki jih preprosto morate slišati. Pokukali smo tudi k Mladim korenjakom in Dolenjskim 5, preverili, kaj je novega, ter odkrivali zanimivo glasbeno sodelovanje treh dam. Klavdije, Polonce in Janje. Ne bo manjkala niti Lojtrca novih – lestvica svežih domačih predlogov. Nedelja dopoldne v znamenju dobre družbe, lepe glasbe in radijskih presenečenj – na Radiu Maribor.
Ob občinskem prazniku v Oplotnici je tamkajšnja organizacija borcev za vrednote NOB v oplotniški graščini pripravila na ogled razstavo, ki je poklon 80. obletnici konca 2. svetovne vojne. Razstavo so pospremili z besedami, da »osvetljuje zgodbe posameznikov iz te občine, ki so soustvarjali odpor in svobodo«. Med razstavljenimi predmeti so pričevanja partizanskega gibanja, predmeti iz taborišč in dokumenti, predstavljena je tudi partizanska tiskarna Tehnika Mernik.
Župnija sv. Jožefa v Mariboru na Studencih praznuje 85. obletnico ustanovitve. Kaj so danes njene ključne značilnosti ob dejstvu, da je osrednji projekt obnova zvonika? Gosta oddaje sta dr. Fanika Vrečko, teologinja in literarna zgodovinarka, članica župnijskega sveta in odgovorna za medijsko podobo župnije, ter dr. Stanislav Slatinek. Je tamkajšnji župnik, predsednik Metropolitanskega cerkvenega sodišča v Mariboru ter profesor na teološki fakulteti.
Informativne oddaje Radia Maribor prinašajo ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Novinarji in uredniki se poglobijo v aktualno dogajanje, prvotno novico podkrepijo s kompetentnimi izjavami, mnenji in komentarji.
Informativne oddaje Radia Maribor prinašajo ažurne, jasne, verodostojne in celovite informacije o dogajanju pri nas in po svetu. Novinarji in uredniki se poglobijo v aktualno dogajanje, prvotno novico podkrepijo s kompetentnimi izjavami, mnenji in komentarji.
V oddaji, namenjeni turizmu, smo predstavili NIST – Nacionalno informacijsko središče za turizem. Gre za orodje, ki omogoča vpogled v večplastno dinamiko turistične panoge. Zatem smo se ustavili ob Dravski kolesarski poti, ob koncu pa smo – kot običajno – potovali. Mariborčan Dušan Berdnik nam je zaupal, kako je živeti v Švici.
Tudi to soboto smo najmlajšim in vsem ljubiteljem pripovedovanja polepšali prosti čas z zakladnico čudovitih ljudskih pravljic. Tokrat ste prisluhnili makedonski ljudski pripovedi z naslovom Knez, ki se je naučil košare plesti. Gre za modro zgodbo, ki nas na igriv način spomni, da znanje, ročne spretnosti in ponižnost pogosto štejejo več kot položaj ali oblast. Knez v tej pravljici skozi nenavadno življenjsko preizkušnjo odkrije pomen dela, učenja in spoštovanja do drugih. Pripoveduje jo Biserka Bobnar iz Mariborske knjižnice.
V tokratni oddaji Zvedavčki bomo prisluhnili ustvarjalnosti učencev in učenk Osnovne šole Ludvika Pliberška. Svoja razmišljanja, čustva in domišljijo so ujeli v pesmi in spise, ki so jih ustvarili pod skupnim naslovom Naj se vrti. V drugem delu oddaje pa vas vabimo v pravljični svet. Tokrat bomo slišali makedonsko ljudsko pravljico Knez, ki se je naučil košare plesti, ki nam na preprost, a globok način govori o vztrajnosti, učenju in pomenu vsakdanjih veščin. Pravljico pripoveduje Biserka Bobnar iz Mariborske knjižnice. Pridružite se nam v Zvedavčkih – oddaji, kjer otroška ustvarjalnost in modrost najdeta svoj prostor.
V tokratni radijski kuhinji smo pokukali v zgodbo pudinga – zakaj je ta sladica tako trdno zasidrana v naši prehrambeni kulturi in zakaj jo imamo tako radi. Izvedeli sste tudi, kako domisleno porabiti ostanke pudinga pri peki in kako pripraviti okusno vegansko različico – brez mleka in jajc, a z veliko okusa. Zaupali pa smo vam tudi recept za pripravo slastnega lešnikovega pudinga.